Szezonfinálé Szerencsen: kiélezett küzdelem a rallye bajnoki címért

Zemplén rally

Megosztás

A közelgő rallye szezonzáró verseny résztvevőinek listája véglegesült. A HUMDA Országos Rally Bajnokság utolsó futamán összesen 109 autó vesz részt. Az ORB/ORC kategóriában 46, a Historic mezőnyben 17, az ORB2-ben 21, az ORB3-ban pedig 25 páros indul.

A Zemplén Rally október 25. és 27. között zajlik, központja Szerencs lesz. A volt cukorgyár területén alakítják ki a szervizparkot, míg a rajt- és célceremóniára a városban kerül sor. Az autóverseny pénteken a Szerencsi várban tartandó rajtceremóniával kezdődik, majd szombaton és vasárnap bonyolítják le a gyorsasági szakaszokat.

Ez a ralifutam másfélszeres szorzóval számít a bajnokságban, ezért a szokásosnál hosszabb távot kell teljesíteniük a versenyzőknek. A 17 mért szakasz össztávja meghaladja a 160 kilométert.

Zemplén Rally promo

A visszaszámlálás elkezdődött. Egy hónap múlva (október 25-27.) megkezdődik a HUMDA Országos Rally Bajnokság idei utolsó futama. A Zemplén Rally többek között arról hivatott dönteni, hogy ki lesz idén az abszolút bajnok. Az esélyesek között olyan párosok szerepelnek, akiknek pályafutásuk során ez még nem adatott meg.

Az idei szezon különlegessége, hogy biztosan új abszolút bajnokot avatnak, mivel a négy éllovas közül egyik sem nyert még összetett bajnoki címet. A pontversenyt jelenleg Csomós Miklós és Nagy Attila vezeti, de szoros versenyben követi őket Turán Frigyes-Zsiros Gábor, Velenczei Ádám-Vánsza Zsolt, valamint Német Gábor-Németh Gergely páros. Mindegyiküknek van esélye a 2024-es bajnoki cím megszerzésére, ami izgalmas küzdelmet ígér a zempléni futamon.

Kapcsolódó cikkek